Gratis
proefles

Klik hier

Bel ons

Gert Jan van Lang

Wie ben je?
Ik ben Gert Jan van Lang, vader van 2 kinderen, waarvan Geuko een intensief zorgkind is. Ik ben 36 jaar oud en woon in Winschoten. Al 6 jaar lang ben ik dag en nacht, samen met mijn vrouw, mantelzorger voor Geuko. Voor hobby’s heb ik weinig tijd. Wel ben ik heel actief bezig met het naar Nederland halen van de zorg en revalidatie die in het Kennedy Krieger Institute in Baltimore (USA) gegeven wordt. Waarom ben je gaan sporten? Vanwege de thuissituatie wil ik graag mijn hoofd leeg kunnen maken en tevens ontladen. Van sporten krijg ik ook weer energie om de zorg weer aan te kunnen.

 

 

 

Heb je een specifieke doelstelling?
Conditie opbouwen, een gezond lichaam krijgen, hoofd leegmaken, energie krijgen en zo een voorbeeld vader kunnen zijn.

Geef je ook aandacht aan je voedingspatroon?
Jazeker, vooral bezig met vasten. Voornamelijk intermitted vasting. Ik eet per dag 16 uur niet  en 8 uur wel, doordeweeks. In het weekend is dat op 1 weekenddag 18 om 8. Na het avondeten eet ik niet meer eet, drink wel en de volgende dag  begint om 10 uur met ontbijt. Die ene weekenddag begint met eten tijdens lunch. Ik zorg er wel voor dat ik de juiste hoeveelheid kcal. binnen krijg. Ik kook meestal en bepaal samen met m'n vrouw wat er op tafel komt. Voldoende vitaminen, vezels en mineralen. Wij zijn flexitariër, dus wij variëren met vlees, vis en vegetarisch. Ook eet ik veel vis vanwege de vetten. Veel groene groentes, ook wel salades. 1x per week frietjes, maar verder geen aardappelen. Soms rijst, en volkoren pasta’s.

Wat wil je zeggen tegen mensen die nog niet sporten of weer moeten gaan sporten?
Je kunt meer aan, grenzen verleggen. Zoek je grenzen op, ga uit je comfortzone, want dan kom je verder. Denk en train out of the box!! Zoek wel je comfortzone op, voor rust en ontspanning. Maar met sporten: zoek je grens op en ga er net even overheen, zodat je beter wordt en verder kunt komen in je leven. Het is niet altijd makkelijk, maar het uiteindelijke resultaat is het wel waard.

Dus…
Ik sport om mij te ontladen en op te laden. Als je zo zelf een goede basis neerlegt, kunnen anderen op jou bouwen. Als je goed voor jezelf zorgt, dan kun je anderen meekrijgen en motiveren om ook goed te doen. Zodat ook zij weer de anderen om hen heen kunnen steunen. Begin bij jezelf.

Het gaat niet alleen om lichaam maar ook om geest.  Maak een praatje met iedereen, ga socializen, wees niet te bang, ieder heeft zijn eigen reden om te sporten, het zijn niet allemaal haantjes en hennetjes die voor de looks sporten, je kan sporten om te ontladen van je gedachten en dagelijkse sleur: dat hoort ook bij een sportschool.

De drempel is echt lager dan men denkt om te gaan sporten.  Wees goed voor jezelf en zo ook voor je omgeving. Begin bij jezelf!

Gert Jan van Lang

Shop

agenda

Lesaanbod